Суд вирішив стягнути з "Укргазвидобування" борг перед "Сбербанк Лізинг Україна" на користь його нового власника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд вирішив стягнути з "Укргазвидобування" борг перед "Сбербанк Лізинг Україна" на користь його нового власника

Фондовий ринок
429
Господарський суд Києва прийняв рішення стягнути солідарно з державної компанії “Укргазвидобування”, компанії-нерезидента Misen Enterprises і ТОВ “Карпатигаз” 37,22 млн доларів (983,7 млн гривень) боргу за лізинговим договором перед ТОВ “Сбербанк Лізинг Україна” на користь його нового власника лізингової компанії “Центр фінансового лізингу”.
Про це йдеться в рішенні суду від 21 березня, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.
Мова йде про договір купівлі-продажу і лізинговий договір від 2013 року, згідно з яким “Карпатигаз” купувала турбінні агрегати американської компанії Solar Turbines за допомогою ТОВ “Сбербанк Лізинг Україна”.
За матеріалами суду, “Карпатигаз” порушив зазначені строки оплати та на вимогу лізингової компанії не повернув турбінне обладнання, отже 8 грудня 2016 року “Сбербанк лізинг Україна” відмовилася від отримання обладнання і виставила рахунок на компенсацію всієї суми заборгованості 37,2 млн доларів.
Державна “Укргазвидобування” є поручителем ТОВ “Карпатигаз” перед ТОВ “Себрбанк Лізинг Україна”.
Станом на 12 квітня все виробниче майно ТОВ “Карпатигаз” заарештовано, а починаючи з грудня 2016 року компанія не отримує природний газ за договором про спільну діяльність з “Укргазвидобуванням” і практично не здійснює господарську діяльність.
Як повідомлялося, у березні Сбербанк Росії продав лізинговий бізнес в Україні – компанію “Сбербанк Лізинг Україна”.
Новими власниками компанії стали кіпрська компанія “Писіджи Файненс ЛТД” (PCG Finance LTD) і житель Золочева (Львівська область) Євген Веничук.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас