Майнерам біткоїнів з 2008 року вдалося заробити понад $2 млрд (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майнерам біткоїнів з 2008 року вдалося заробити понад $2 млрд (інфографіка)

Фінтех і Картки
2097
Індустрія біткоїнів вже вимірюється мільярдами доларів. Аналітики Центру Альтернативних Фінансів в Кембриджі підрахували, що тільки майнери криптовалюти, починаючи з 2008 року, отримали виручку в більш ніж $2 млрд.
Говорячи про суму в $2 млрд, аналітики відзначають – мова йде виключно про майнерів, які отримують винагороду за свою роботу. Сьогодні вона становить 12.5 біткоїнів, що при нинішньому курсі в $1221 перевищує $15 000. Самим майнерам це обходиться недешево: якщо на самому початку для майнінгу було досить мати звичайний комп’ютер, то сьогодні – цілу колонію потужних комп’ютерів, готових впоратися з серйозними навантаженнями.
Майнерам біткоїнів з 2008 року вдалося заробити понад $2 млрд (інфографіка)
У дослідженні говориться, що сума в $2 млрд – це не оцінка всієї індустрії, а виключно виручка майнерів. Тут немає оцінки продажу тих же комп’ютерів для майнінгу та інвестицій в біткоїн-біржі/стартапи. Також не рахується комісія за перекази, оскільки вона завжди становила лише малу частину від загального доходу і зросла лише в останньому році. Для розуміння, за весь 2015-й ця сума склала всього $14 млн.
Нагадаємо, зовсім недавно біткоїн поставив рекорд вартості і сьогодні оцінюється дорожче за унцію золота.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас