Будапешт виступає за збереження практики подвійного громадянства для угорців в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будапешт виступає за збереження практики подвійного громадянства для угорців в Україні

Світ
387
Подвійне громадянство є “абсолютно європейським феноменом”, заявив міністр закордонних справ Угорщини.
Угорщина виступає проти “покарання” Україною осіб, які мають подвійне громадянство. Угорська сторона вважає наявність подвійного громадянства нормальною європейською практикою і виступає проти введення Україною будь-якого покарання за наявність у громадян паспортів кількох держав.
Відповідну заяву на спільній прес-конференції з главами МЗС України, Словаччини та Чехії у Києві зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.
“Подвійне громадянство є абсолютно європейським феноменом. Тому наша позиція полягає в тому, що в Європі ви не повинні нікого карати тільки тому, що громадянин знаходиться в громадянстві країни-члена ЄС і країни, що не є членом Європейського Союзу”, – зазначив він. За словами міністра, Угорщина вважає застосування покарання щодо осіб, які мають громадянство як України, так і Угорщини, неприйнятним. “Ми сподіваємося, що зможемо прийти до двосторонніх угод і не завдамо шкоди угорцям, які живуть в Україні”, – підкреслив він.
Президент України Петро Порошенко на зустрічі з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном на Мальті висловив стурбованість заявами угорського віце-прем’єра Жолта Шемьєна про створення окремих територіальних автономій у сусідніх країнах.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас