З Великої Британії до Китаю відправився перший вантажний поїзд (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З Великої Британії до Китаю відправився перший вантажний поїзд (фото)

Світ
870
Перший вантажний поїзд з Великої Британії відправився 10 квітня в Китай, почавши маршрут відстанню в 12 тисяч кілометрів.
Цей поїзд, як сподіваються в Лондоні, може стати першим з багатьох експортних поїздів на Далекий Схід у той час, коли Велика Британія готується залишати ЄС. Поїзд везе дитячі товари, ліки та спиртне.
Подорож стародавнім Шовковим шляхом триватиме три тижні – приблизно половина часу, щоб дістатися до того місця морем. У січні до Великої Британії прибув перший товарний поїзд з Китаю, також наповнений товарами роздрібної торгівлі. Поїзд яскраво-червоного кольору є частиною ініціативи президента Китаю Сі Цзіньпіна під назвою «Один пояс, одна дорога».
Лондон є 15-м європейським містом, яке має пряме залізничне сполучення з Китаєм. Маршрут поїзда з Лондона пролягає через Ла-Манш до Франції, потім Бельгії, Німеччини, Польщі, Білорусі, Росії, Казахстану, щоб дістатися до кінцевого пункту в Китаї. 32 контейнери поїзда знімуть і поставлять в інші вагони на білоруському кордоні, оскільки у країнах колишнього Радянського Союзу колія ширша.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас