ІКЕА оголосила про готовність закуповувати дерев'яні меблі в українських виробників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІКЕА оголосила про готовність закуповувати дерев'яні меблі в українських виробників

Особисті фінанси
871
Одна з найбільших у світі торгових мереж з продажу меблів і товарів для дому компанія ІКЕА зацікавлена у співпраці з українськими постачальниками дерев’яних меблів та комплектуючих до них.
Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговельний представник України Наталія Микольська.
ІКЕА шукає виробників дерев’яних меблів і комплектуючих в Україні”, – написала вона.
За її словами, від компанії надійшов запит на стільці, столи, деревину м’яких порід (сосна) і твердих (береза, бук), шпон з твердих порід (дуб, горіх, вишня), компоненти з деревини для потужностей в Польщі і на Балканському півострові для виробництва меблів і рам для меблів.
Також компанія шукає постачальників текстилю з волокон луб’яних культур (льон, коноплі) і синтетичного текстилю; також її цікавлять рами для м’яких меблів і виробництво диванів.
При цьому до продукції висуваються вимоги у вигляді наявності сертифікату FSC Certification, CARB P2 Certificate, а також прямий доступ до сировини, виробничі потужності в наявності.
“Шведський меблевий гігант зацікавився українськими виробниками в ході торгової місії у Швеції, яку Офіс з просування експорту та Міністерство економічного розвитку і торгівлі організовували наприкінці березня. Тоді представники 11 компаній меблевої галузі країни провели попередні переговори з потенційними шведськими партнерами, серед яких була і ІКЕА”, – написала Микольська.
Вона додала, що заявки у вільній формі приймаються на пошту export@epo.org.ua.
У заявці необхідно вказувати тип і обсяг продукції, яку виробник готовий забезпечити, і додати до листа копії сертифікатів.
Зазначимо, у 2011 році IKEA заявляла про намір інвестувати 20 млн євро в розширення виробничих потужностей компанії “ЕНО-Меблі Лтд” (Мукачево, Закарпатська область) до 2016 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас