Хаос на кордонах: Єврокомісія збирає нараду через нові правила безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хаос на кордонах: Єврокомісія збирає нараду через нові правила безпеки

Світ
2470
Європейська комісія проведе нараду в Брюсселі щодо хаосу і величезних черг, які виникли після введення в дію нових правил безпеки на зовнішніх кордонах. Про це заявив представник Єврокомісії.
“Коли справа доходить до тривалих черг, ми перебуваємо в контакті з кількома державами-членами і збираємося провести на цьому тижні нараду експертів для вирішення цих питань”, – сказав представник Єврокомісії.
Від національних органів безпеки потрібно перевіряти документи кожного громадянина ЄС, який залишає або в’їжджає в Шенгенську зону. Національні органи зобов’язали перевіряти ID всіх громадян ЄС, які перетинають кордони між державами за допомогою бази даних. Через кілька годин після запровадження нових правил Словенія призупинила перевірки, оскільки на кордоні з Хорватією, державою ЄС,яка не входить в Шенгенську зону, утворилися довгі черги. Величезні затримки були також зареєстровані в аеропортах Греції та Іспанії.
Грецькі поліцейські оголосили, що вони припинять систематичні перевірки документів громадян ЄС на шість місяців. У 2015 році на зовнішніх кордонах Шенгенської зони було зареєстровано понад 200 мільйонів перетинів кордону.
Пропозицію про систематичні перевірки вперше було висловлено у грудні 2015 року і було прийнято країнами ЄС на початку минулого місяця. Нагадаємо, ЄС посилив паспортний контроль на зовнішніх кордонах Шенгенської зони. Власники європейських паспортів також повинні будуть проходити розширену перевірку на зовнішніх кордонах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас