Google навчатиме штучний інтелект за допомогою смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google навчатиме штучний інтелект за допомогою смартфонів

Технології&Авто
301
Google анонсувала нову форму тренування штучного інтелекту – Federated Learning.
Federated Learning передбачає індивідуальне навчання на кожному смартфоні з подальшою відправкою вибіркових даних на сервери компанії. На підставі безлічі індивідуальних змін компанія формує єдине оновлення, яке централізовано розсилається користувачам. Federated Learning вже застосовується в клавіатурі Gboard на Android-смартфонах.
Google навчатиме штучний інтелект за допомогою смартфонів
Коли Gboard видає користувачеві кілька слів, що імовірно підходять за змістом, користувач вибирає одне з них і ігнорує інше, або вводить свій варіант. Google отримує інформацію про зроблений вибір і складає загальну статистику, покращуючи в подальшому автоматичний підбір слів. Для цього пошуковий гігант використовує власний двигун навчання нейронних мереж TensorFlow.
Як пояснила в офіційному блозі Google, підхід забезпечує підвищену конфіденційність, оскільки дані, які використовуються для поліпшення програми, не залишають пристрій користувачів.
Програми на смартфонах самовдосконалюються без участі центральних серверів, а значить, конкретний користувач відчує покращення роботи в короткі терміни. Крім того, система оптимізована таким чином, щоб не погіршувати роботу акумулятора і зберегти продуктивність процесора. Навчання відбувається лише у режимі очікування смартфона, коли той підключений до розетки і безкоштовної бездротової мережі.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас