Китайський процесор Cambrian може стати початком нової ери в ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський процесор Cambrian може стати початком нової ери в ШІ

Технології&Авто
2927
Китайська академія наук (CAS) займеться розробкою процесора для глибокого навчання Cambrian, який повинен буде перевершити за ефективністю процесори Google для алгоритму AlphaGo.
Китайська академія наук направила $1,4 млн на розробку власного процесора для роботи з алгоритмами глибокого навчання, який можна порівняти за потужністю з процесорами компанії Google, що забезпечують роботу ШІ-алгоритму AlphaGo. Новий процесор за розміром буде не більше смартфона, а обсяг споживаної ним енергії становитиме 1 Ват.
Китайський процесор Cambrian названий на честь Кембрійського геологічного періоду (Cambrian period), бо саме в цей час спостерігалося різке збільшення форм життя на Землі. Дослідники з CAS впевнені, що Cambrian стане початком нової ери в сфері штучного інтелекту і зробить можливим його подальше розповсюдження.
Останнім часом Китай приділяє все більше уваги виробництву власних комп’ютерних чіпів в рамках політики імпортозаміщення. Державний банк розвитку Китаю нещодавно виділив $22 млрд на виробництво мікрочіпів місцевому холдингу Tsinghua Unigroup, а китайська компанія Shanghai Zhaoxin Semiconductor до 2018 року планує продати близько мільйона комп’ютерів з чіпами власного виробництва.
Згідно зі спільною доповіддю Агентства національної безпеки і Міністерства енергетики США у 2020 році Китай може стати лідером в галузі високошвидкісних обчислень, що являє собою серйозну загрозу економічному становищу Штатів у цій сфері.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас