НАБУ повідомило, за що АМКУ штрафує банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ повідомило, за що АМКУ штрафує банки

Фондовий ринок
635
Незалежна асоціація банків україни (НАБУ) стурбована тим, що Антимонопольний комітет штрафує банки за ненадання конфіденційної інформації про клієнтів.
Про це йдеться в повідомленні НАБУ.
“Банки стурбовані посяганням АМКУ на конфіденційну інформацію про їхніх клієнтів, яку вони не мають права розголошувати. На законну відмову банків порушувати банківську таємницю АМКУ реагує штрафами”, – повідомляють в НАБУ.
Банкіри пояснюють, що до поняття “банківська таємниця” входить обов’язок банку зберігати в таємниці операції своїх клієнтів від сторонніх осіб, а також інформацію про рахунки і депозити.
“Здатність зберігати таємницю – це не тільки питання іміджу та репутації банку. Обов’язок фінансових установ належним чином оберігати довірену клієнтом інформацію встановлено відповідним законодавством. Однак АМКУ керується виключно законом про Антимонопольний комітет України, який передбачає отримання інформації, і ігнорує інші законодавчі норми. При цьому при відмові банку піти на поступки АМКУ накладає штрафи, які можуть досягати 1% від валового доходу банку за рік. Такий підхід державного органу є неприпустимим і, безумовно, загрожує банківському бізнесу”, – вважає виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова.
Згідно зі статтею 1076 Цивільного кодексу україни, банк гарантує таємницю банківського рахунка, операцій за рахунком і відомостей про клієнта.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас