Припинено роботу ще однієї ТЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Припинено роботу ще однієї ТЕС

Енергетика
861
Криворізька ТЕС (Дніпропетровська область), яка входить до складу найбільшого приватного енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова, тимчасово зупинена для накопичення запасів вугілля, повідомила прес-служба холдингу.
Через блокаду поставок вугілля з Донбасу з лютого Криворізька ТЕС не отримує паливо. Станція працювала одним блоком максимально довго, щоб забезпечити теплом 14 тисяч жителів Зеленодольська до закінчення опалювального сезону. Криворізька ТЕС зможе відновити роботу після надходження вугілля”, – сказано в повідомленні. Згідно з повідомленням, на складі Криворізької ТЕС залишається близько 30 тисяч тонн вугілля – це обов’язковий необхідний резервний запас палива на випадок позаштатної ситуації в Об’єднаній енергосистемі країни (ОЕС).
“По команді диспетчера енергосистеми ТЕС зможе включитися в роботу. Криворізька ТЕС, а також Придніпровська ТЕС компенсують потужність Дніпровського енерговузла під час ремонтів на Запорізькій АЕС”, – йдеться в повідомленні.
Повідомляється, що під час вимушеної зупинки ТЕС співробітники виконають необхідні ремонти обладнання. Крім того, на Криворізькій ТЕС завершується реконструкція одного з енергоблоків. До середини літа енергетики ДТЕК повинні завершити роботи. В цілому до наступного опалювального сезону на Криворізькій ТЕС будуть готові два оновлені енергоблоки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас