ЄБРР розповіли, як може позначитися затримка з реформуванням "Нафтогазу" на міжнародній довірі до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР розповіли, як може позначитися затримка з реформуванням "Нафтогазу" на міжнародній довірі до України

Казна та Політика
226
Затримка з реформуванням НАК “Нафтогаз України” і відставка незалежних членів її наглядової ради похитне міжнародну довіру до наміру української влади провести реформу серед ключових підприємств державної власності, а також ускладнить можливість подальшої існуючої фінансової підтримки.
Про це йдеться в листі президента Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Сума Чакрабарті на адресу президента України Петра Порошенка і прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.
“Я розумію, що після низки неприємних подій незалежні члени наглядової ради “Нафтогазу” збираються скласти свої повноваження. Якщо таке станеться, то це буде не тільки нищівним ударом по “Нафтогазу” в той час, коли реформи почали вкорінюватися, але і похитне міжнародну довіру до намірів вашого уряду реформувати і реструктуризувати “Нафтогаз” та інші ключові державні підприємства”, – констатується в документі.
С. Чакрабарті в своєму листі висловив побоювання, що розпочата реформа ринку газу та корпоративного управління НАК, згідно з підписаним між урядом України та ЄБРР планом дій, може провалитися, якщо українська влада не вживе у найближчі дні необхідних заходів.
Він акцентував увагу на тому, що проект політики державної власності для “Нафтогазу”, зокрема, досі містить положення, що суперечать духу реформи корпоративного управління, що може перешкодити здійсненню намірів про незалежність та захист компанії від непотрібного політичного втручання.
За його словами, мають бути вжиті термінові кроки у трьох основних напрямках: відкриття ринку, реформа системи житлово-комунальних субсидій та реформування спеціальних обов’язків учасників ринку газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас