У Британії почнуть збирати дані з супутників, автомобілів, телефонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії почнуть збирати дані з супутників, автомобілів, телефонів

Світ
457
Дані буде збирати Національне бюро статистики, щоб мати можливість стежити за економікою, що змінюється. Старі методи вже не працюють, і бюро вирішило модернізувати всю систему збору статистики.
Для цих цілей статистичним бюро були найняті десятки додаткових аналітиків. Для дослідників був відкритий новий кампус. Все це, за планами організації, має посилити здатність уряду передбачати розвиток економічної ситуації.
Крім збільшення штату, в бюро вирішили використовувати джерела даних, на які раніше не звертали уваги. Наприклад, фотографії з супутників, інформацію про пересування транспортних засобів. Сьогодні можна аналізувати те, до чого раніше було складно підібратися і обробити. Так, у статистичному бюро стверджують, що за кількістю інтернет-трафіку в країні можна будувати прогнози про зростання або падіння її ВВП. А дані з мобільних телефонів можуть розповісти про переміщення населення, підтвердити або скоригувати результати переписів.
Борців за анонімність попереджають, що дослідників цікавлять загальні моделі економічної діяльності, а не поведінка окремих людей. Це складний процес, який раніше здійснювався в більшій мірі за рахунок опитувань. Але якщо є доступ до первинних даних, то і економіку можна описувати точніше. Таку технологію ще раніше почали використовувати приватні компанії — наприклад, за допомогою супутників вони стежать за танкерами, що перевозять нафту, і рівнем завантаженості складів. Тепер цей формат збору та аналізу економічної статистики переноситься на цілу державу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас