Оптові ціни на сонячну енергію в Каліфорнії падають нижче нуля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оптові ціни на сонячну енергію в Каліфорнії падають нижче нуля

Енергетика
1789
Винятковий успіх сонячної енергетики в деяких регіонах світу, в яких сприятливі погодні умови поєднуються з інвестиціями в технології, призводить до того, що уряду і енергетичним компаніям доводиться переглянути питання розподілу і оплати електрики. Каліфорнія — одне з таких місць.
Як повідомляє незалежне агентство Energy Information Administration (EIA), 11 березня на кілька годин сонячна енергія вперше змогла забезпечити потреби більше половини всього штату. Енергія надходила від промислових сонячних ферм, сонячних теплових електростанцій і панелей, встановлених на приватних будинках. За оцінками EIA, в той день було вироблено 4 млн кВт*год електроенергії.
Це пікове вироблення зробило великий вплив і на оптові ціни на енергію, які цієї весни впали до нуля або навіть виявилися негативними в деякі години. Порівняно з березнем 2013-2015 рр. контраст разючий — ціни в ті роки в Каліфорнії коливалися від $14 до $45 за МВт*год.
Негативні ціни трапляються зазвичай через надлишок відновлюваної енергії, і енергомережам доведеться розв’язувати нове завдання — що робити з усією цією енергією? Поки що не існує акумуляторів, здатних зберегти весь обсяг виробленої енергії, в найбільш сонячні дні доведеться урізати обсяг енергії, яка надходить в енергомережі.
Німеччина, наприклад, яка теж інвестує в енергію сонця і вітру, іноді виробляє стільки енергії, що змушена платити сусіднім країнам, щоб ті використовували її.
Зрозуміло, це не означає, що каліфорнійцям електрика дістається безкоштовно, оскільки оптові ціни відрізняються від роздрібних, які розраховуються, виходячи з середніх значень. Але це означає, що через розвиток відновлюваних джерел енергетичним компаніям доведеться почати переглядати систему управління і ціноутворення електрики, пише Quartz.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас