Україна відновила поставки російського скрапленого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна відновила поставки російського скрапленого газу

Енергетика
820
Федеральна служба з технічного та експортного контролю РФ з 10 квітня дала тимчасовий дозвіл на відвантаження ЗВГ на український ринок.
Про це повідомляє OilNews із посиланням на українських трейдерів.
“Відкрито тимчасове вікно. Ми відвантажуємо газ за заявками”, – розповів оператор однієї прикордонної російської ДПС.
“Водночас не всі оператори ринку підтверджують відновлення відвантажень”, – зазначає OilNews.
“Нам відомо про одну машину, яка виїхала з Брянська (ДПС “Газпроменергосєть-Брянськ”) на столичний ринок. Свій ресурс налити на заводі нам поки не вдається”, – поділився інформацією c OilNews великий імпортер.
За словами учасників ринку, 12 квітня очікується офіційне роз’яснення ФСТЕК за процедурою отримання дозволів на експорт зріджених газів в Україну.
Нагадаємо, що Федеральна служба з технічного та експортного контролю РФ з 1 квітня припинила декларування скрапленого газу у всіх напрямках, після чого оптові ціни на скраплений газ зросли.
Як відомо, за підсумками лютого компанія “Глуско Україна”, яка є ексклюзивним постачальником скрапленого газу Роснєфті в Україну, стала найбільшим імпортером.
“Глуско Україна”, яку пов’язують з Віктором Медведчуком, почала імпортувати скраплений газ на український ринок після того, як СБУ ініціювала застосування санкцій до 16 інших компаній-імпортерів.
За матеріалами:
oilnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас