"Нафтогаз" підписав з Snam і Eustream меморандум про можливу співпрацю при використанні ГТС України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" підписав з Snam і Eustream меморандум про можливу співпрацю при використанні ГТС України

Енергетика
351
НАК “Нафтогаз України”, ПАТ “Укртрансгаз”, Snam (Італія) і Eustream (Словаччина) підписали меморандум про взаєморозуміння у спільній оцінці можливостей співробітництва у використанні та розвитку газотранспортної системи (ГТС) України.
Згідно з повідомленням прес-служби НАК, меморандум підписано 10 квітня в Римі в присутності міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, комісара ЄС з енергетики та клімату Мігеля Аріаса Каньєте і міністра економічного розвитку Італії Карло Календи.
“Документ має на меті довгострокове забезпечення стабільності транспортування природного газу Україною у відповідності зі стандартами європейських ринків, безпечного і ефективного використання ГТС України, а також прозорого та недискримінаційного доступу до неї третіх сторін згідно з законодавством України”, – йдеться в повідомленні.
За даними прес-служби, в рамках меморандуму компанії проведуть спільну оцінку можливостей використання та посилення ГТС України, щоб зробити її більш ефективною, сучасною і конкурентноздатною. Реалізація цього проекту допоможе підвищити ліквідність і безпеку поставок на газовому ринку як України, так і ЄС, що повністю відповідає стратегії енергетичної безпеки ЄС.
У НАК нагадують, що Україна здійснює відділення функції оператора газотранспортної системи від “Нафтогазу” і зацікавлені у співпраці з досвідченими західними операторами ГТС за використання національної газотранспортної системи відповідно до Закону України “Про ринок природного газу”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас