Британці побудують сміттєвий завод в Дніпрі, — Філатов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці побудують сміттєвий завод в Дніпрі, — Філатов

Світ
654
Мер Дніпра Борис Філатов запевнив, що британська компанія «Фарстон» планує встановити у місті сміттєсортувальну лінію вартістю $35 млн і анаеробний біореактор для отримання біогазу з органічних відходів вартістю $15 млн.
Таким чином, сортувальна лінія дозволить заробляти інвесторам на цінних компонентах, вилучених з твердих побутових відходів. “Фракція органіки, яка в Дніпрі становить 25-30% відсотків в залежності від сезону, буде перероблятися в анаеробному біореакторі і вироблятиметься біогаз, який піде на продаж чи буде спалюватися на установці для генерації електроенергії“, — заявив мер, уточнивши, що реалізація проекту дозволить у Дніпрі щорічно переробляти до 200 тис тонн сміття.
Завод, за його словами, запрацює через пару років, а окупиться через 10 років. При цьому, компанія планує заробляти на цьому проекті до $4 млн на рік, частка міста — до 15%.
Тим часом, у КМДА розглядають можливість захоронення відходів у зоні відчуження ЧАЕС. При цьому в мерії Львова сподіваються на вивезення проблемного сміття в інші міста країни.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас