НБУ відніс ще один банк до категорії неплатоспроможних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відніс ще один банк до категорії неплатоспроможних

Кредит&Депозит
2681
НБУ повідомляє, що відповідно до вимог статті 76 Закону України “Про банки і банківську діяльність” 07 квітня 2017 року Правління Національного банку України прийняло рішення № 217-рш/БТ “Про віднесення Публічного акціонерного товариства “Фінбанк” до категорії неплатоспроможних”.
Раніше ПАТ “Фінбанк” подало до Національного банку програму капіталізації, яка передбачала виконання низки заходів з метою докапіталізації банку, але станом на 01 квітня 2017 року ці заходи не виконані. Таким чином, ПАТ “Фінбанк” не забезпечило подання до Національного банку України реалістичної програми капіталізації.
Невжиття банком та акціонерами ПАТ “Фінбанк” запланованих заходів призвело до погіршення його фінансового стану. Зокрема, непогашення позичальниками заборгованості за кредитами спричинило необхідність доформування резервів під кредитні ризики, що призвело до збитків та зменшення розміру регулятивного капіталу. Капітал банку набув від’ємного значення “-” 320 млн. грн. Це, у свою чергу, спричинило порушення економічних нормативів. Також непогашення позичальниками заборгованості за кредитами призвело до неспроможності ПАТ “Фінбанк” виконувати зобов’язання перед вкладниками та кредиторами.
За даними Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, 99% вкладників ПАТ “Фінбанк” отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів суму у 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають виплати у межах суми, гарантованої Фондом. Загальна гарантована сума відшкодування сягає 2.9 млн. грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас