Hyundai випустить електрокари на твердотільних електролітах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai випустить електрокари на твердотільних електролітах

Технології&Авто
917
Компанія відмовляється від водневих топпливных елементів і запускає тестове виробництво батарей на твердотільних електролітах, пише Electrek. Раніше компанія заявляла про початок розробки EV-платформи з великим запасом ходу. Новий тип батарей вписується в цю концепцію, кажуть в Hyundai.
Повідомляється, що Hyundai працює над батареями силами тільки власних дослідницьких центрів. Компанія не стала звертатися до популярних корейських виробників батарей, таких як LG Chem, Samsung SDI або SK Innovation.
Вважається, що твердотільні батареї мають потенціал навіть більший, ніж літій-іонні. Такий тип акумуляторів може забезпечити більшу щільність енергії, а відповідно і більшу дальність поїздок для електромобілів, при цьому вони безпечні у використанні. Проблема в тому, що поки немає компанії, яка почала б їх масове виробництво і забезпечила б ціну, близьку до літій-іонних.
В технологію вже інвестувала Dyson. Компанія придбала мічиганський стартап Skati3, що займається твердотільними акумуляторами, за $90 млн. Bosch також інвестувала в розробку таких батарей. Компанія планує розробити батарею ємністю 50 кВт-год, якої вистачатиме на 320+ км, а її маса буде менше 200 кг. Але Hyundai став першим з великих автовиробників, який всерйоз зацікавився технологією.
Цікаво, що сам винахідник літій-іонних батарей вже знайшов їм заміну серед тих самих акумуляторів з твердотілим електролітом. Джон Гуденаф разом зі своєю дослідницькою групою розробив новий тип батарей, які не займаються, мають більшу енергоємність і заряджаються швидше.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас