TSEC побудує автоматизований завод сонячних панелей на Тайвані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

TSEC побудує автоматизований завод сонячних панелей на Тайвані

Енергетика
360
Виробник сонячних панелей TSEC інвестує 1,669 млрд нових тайваньських доларів ($54,8 млн) в будівництво повністю автоматизованої фабрики на Тайвані. За рахунок автоматизації компанія планує знизити ціни на вироблені панелі і завоювати локальний ринок.
На першому етапі щорічна виробнича потужність нової фабрики складе 500-750 МВт/пік, а з часом досягне 2000 МВт/пік, повідомив газеті Digitimes голова правління компанії Еллік Ляо. Автоматизований завод почне роботу в кінці 2017 року або в першому кварталі 2018.
Яке саме обладнання буде використовуватися на фабриці, TSEC не повідомляє. Однак компанія планує налагодити виробництво і охопити тайванський ринок. За словами Ляо, вироблені на Тайвані фотоелектричні модулі коштують на 20% дорожче, ніж імпортні.
Тайванський виробник пасти для сонячних панелей Giga Solar Materials інвестує 199 млн нових тайваньських доларів в акції нового підприємства. Інші компанії також планують вкластися у будівництво автоматизованого заводу.
На Тайвані, як і в Китаї, сонячна енергетика стрімко набирає популярність. Передбачається, що в 2017 році загальна потужність сонячних електростанцій і сонячних панелей на дахах в цій країні складе 500-600 МВт/пік. В наступному році цей показник зросте до 1000 МВт/пік.
У найближчі роки Тайвань має намір інвестувати в чисту енергетику, у тому числі в сонячну та вітряну, 1,8 трлн нових тайваньських доларів ($56,6 млрд). Також уряд острова планує внести поправки в закон, які стимулювали б приватні компанії до розвитку відновлюваної енергетики. До 2025 року влада Тайваню має намір підвищити частку електроенергії з чистих джерел в п’ять разів, так щоб вона становила 20% від загальної кількості споживаної енергії. Однак країною-лідером з інвестицій в чисту енергетику в світі поки залишається Китай.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас