НАБУ вимагає анулювати договір про днопоглиблення на 700 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ вимагає анулювати договір про днопоглиблення на 700 мільйонів

Казна та Політика
732
Національне антикорупційне бюро України подало до Господарського суду Києва позов про визнання недійсним договору щодо проведення днопоглиблювальних робіт в портах України на суму 712 млн гривень.
Про це йдеться в повідомленні НАБУ.
Як наголошується, підставою стало порушення вимог закону “Про державні закупівлі” та інших норм чинного законодавства. Наразі судом порушено провадження у справі.
Слідством встановлено, що наприкінці 2015 – початку 2016 року ДП “Адміністрація морських портів України” здійснила конкурсні торги із закупівлі робіт та послуг.
“Однак переможець торгів був обраний з порушеннями закону про держзакупівлі, що підтвердив операційний аудит, проведений Держаудитслужбою. Всупереч рекомендаціям державних аудиторів, наданим до моменту укладення договору, посадові особи АМПУ все одно підписали договір про закупівлю робіт і послуг з переможцем торгів”, – йдеться в повідомленні.
“У результаті таких дій державі завдано збитків в особливо великих розмірах.
Розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ здійснюють з грудня 2015 року”, – повідомляє прес-служба.
Також наголошується, що прокурори САП, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, в березні 2017 року набули розгляд господарської справи про стягнення з “АМПУ” заборгованості за оспорюваним НАБУ договором про надання послуг.
Як відомо, у жовтні минулого року депутат Сергій Лещенко заявив, що компанія Jan De Nul Україна, пов’язана з помічником нардепа “Народного фронту” Сергія Фаермарка, виграла тендер на днопоглиблювальні роботи для порту “Південний” на 1 млрд гривень, хоча голландська компанія Van Oord Україна пропонувала ціну на 90 мільйонів менше.
21 жовтня він передав прем’єру документи про цю аферу. У той же день Гройсман доручив скасувати тендер.
4 листопада АМКУ прийняв рішення про скасування процедури закупівлі з днопоглиблення в порту “Південний”.
На початку листопада 2016 року за тендери на днопоглиблення українських морських шляхів “взялася” СБУ.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас