Лукашенко розповів про компенсацію ціни на російський газ для Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко розповів про компенсацію ціни на російський газ для Білорусі

Світ
942
Президент Білорусі Олександр Лукашенко розкрив деталі досягнутої домовленості з Росією щодо нафтогазового спору.
“Те, що ми сьогодні платимо велику ціну за газ, це факт. Ми знайшли розв’язки з цього питання, і Росія компенсує нам цю розбіжність в нинішній ціні і реальній ціні за рахунок реекспорту нафти”, – заявив він.
За словами Лукашенка, після завершення найближчим часом модернізації нафтопереробних заводів для Білорусі будуть відкриті нові ринки нафти: “Ми зможемо з будь-якого ринку купувати нафту, переробляти у себе та отримувати відповідний прибуток. Це росіяни теж розуміють”.
Нагадаємо, що 3 квітня під час візиту Олександра Лукашенка в Росію між Москвою і Мінськом була досягнута домовленість щодо врегулювання всіх спірних питань у нафтогазовій сфері.
Білорусь заборгувала російській стороні за газ майже $550 млн, однак, білоруська сторона називає ціни на блакитне паливо завищеними, і вимагає їх перегляду. У відповідь РФ скоротила постачання нафти білоруським споживачам.
Через скорочення поставок російської нафти Білорусь подала в суд. Президент Білорусі Олександр Лукашенко припустив, що країна може обійтися без російської нафти, хоча це і буде важко.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас