Нью-Йорк може схвалити випробування безпілотників у 2018 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нью-Йорк може схвалити випробування безпілотників у 2018 році

Світ
148
Якщо закзбори штату Нью-Йорк приймуть новий бюджет, то, починаючи з наступного року, автовиробники зможуть тестувати на вулицях міста безпілотні автомобілі, але тільки в присутності водія в кабіні і під наглядом влади.
Поточне законодавство штату Нью-Йорк не дозволяє компаніям проводити повноцінні випробування безпілотників, бо відповідно до закону водій завжди повинен тримати хоча б одну руку на кермі під час керування транспортним засобом. Новий проект бюджету на 2018 рік, який зараз розглядають закзбори штату, усуває це обмеження.
Якщо бюджет у поточній версії буде прийнятий, то компанії отримають право тестувати безпілотні автомобілі на вулицях Нью-Йорка вже в наступному році. Однак є ряд обмежень: по-перше, в машині завжди повинен знаходитися водій, а по-друге, всі випробування безпілотників у місті будуть контролюватися Департаментом поліції та Департаментом транспорту Нью-Йорка.
Проводити тести робомобілів на цих умовах можна буде тільки до квітня 2018 року. Після цього Департамент поліції і Департамент транспорту почнуть готувати спільну доповідь за підсумками проведених випробувань, яка буде випущена в червні і зумовить подальший розвиток безпілотних технологій в штаті.
У різних штатах ставлення до безпілотних технологій сильно відрізняється: наприклад, влада Каліфорнії вже розглядає законопроект про допуск на дороги безпілотників без водіїв у кабіні, а Асоціація професійних водіїв того ж Нью-Йорка нещодавно вимагала повністю заборонити безпілотні автомобілі на найближчі 50 років.
Тим не менш, випробування безпілотних технологій в США, Європі і деяких країнах Азії вже успішно проводять компанії Uber, Baidu, Google, Tesla і NuTonomy. На думку керівника Tesla Ілона Маска, перші повноцінні безпілотники (з четвертим та п’ятим рівнем автономності) можуть з’явитися протягом цього року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас