Huawei здобула першу перемогу над Samsung в патентному розгляді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei здобула першу перемогу над Samsung в патентному розгляді

Фондовий ринок
931
Компанія Huawei Technologies здобула над Samsung Electronics першу судову перемогу в розгляді з приводу інтелектуальної власності. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на китайську державну газету Quanzhou Evening News.
Huawei подала в суд міста Цюаньчжоу позов, в якому звинуватила в порушенні свого патенту трьох китайських «дочок» Samsung і ще дві компанії, що займаються виробництвом і продажем смартфонів і планшетів Samsung.
Huawei вимагала компенсацію за продаж більше 30 млн пристроїв на суму $12,7 млрд (включаючи модель Galaxy S7), в яких, як стверджував позивач, незаконно використовується запатентована їм технологія. На яку суму відшкодування розраховувала Huawei, не повідомляється, але суд постановив трьом дочірнім компаніям Samsung виплатити виробникові 80 млн юанів (близько $11,6 млн). Крім того, суд зажадав від всіх п’яти компаній, які фігурували в позові, припинити порушувати інтелектуальні права Huawei.
Цей вердикт є першим по кількох судових позовів Huawei проти Samsung. У травні 2016 року китайська компанія подала скарги до судів КНР і США, вперше почавши патентний розгляд з південнокорейським гігантом. Згодом останній подав до Huawei зустрічні позови з обвинуваченням у порушенні патентів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас