З'явився сайт київських ям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З'явився сайт київських ям

Світ
1231
У Києві водії створили веб-портал yama.kiev.ua. За допомогою цього ресурсу можна об’єднатися для ремонту доріг у дворах і на прибудинкових територіях через низьке фінансування з боку комунальних служб. Виявляється, двори та прибудинкові території обрані тому, що існують законодавчі обмеження щодо доступу та ремонту доріг загальнодержавного значення.
«Однак і тут роботи вистачає: розбиті тротуари та суцільні вибоїни на покриття прибудинкових доріг — реалії, з якими стикаються мешканці кожного другого будинку в столиці», — констатується в прес-релізі.
Так, портал пропонує зареєструвати на ньому дорожню проблему, далі робота ведеться за системою загальних коштів. Після реєстрації нової заявки на сайті компанії група експертів оцінює стан проблемної ділянки, складає план ремонтних робіт і кошторис. Заявка розміщується на сайті під унікальним номером із зазначенням вартості ремонту. З цього моменту починається збір коштів, який триватиме протягом місяця.
Власникам авто пропонується об’єднатися з друзями, сусідами або просто з небайдужими громадянами для збору необхідної суми. У разі успіху ремонтна бригада виконає всі потрібні ремонтні роботи у відповідності з планом і кошторисом, а реалізована заявка потрапляє в розділ відремонтованих ділянок.
За умови, якщо зазначена сума не зібрана, кошти будуть повернуті всім благодійникам автоматично. Хід процесу збору коштів та ремонту можна контролювати на сайті.
«Унікальність платформи полягає ще й у тому, що у громадян з’являється можливість локально відремонтувати ділянку дороги, якою б маленькою вона не була. Адже якщо замовляти «ямковий» ремонт безпосередньо у підрядника самостійно, ні одна ремонтна бригада не погодиться виїхати на об’єкт площею, скажімо, 1 квадратний метр. Це неефективно з точки зору економіки, і це не те, на чому можна заробити», — йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас