Стало відомо, на скільки електролітаки знизять вартість квитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, на скільки електролітаки знизять вартість квитків

Світ
1534
Американський стартап Zunum Aero планує створити флот літаків з гібридними електрично-реактивними двигунами. Судна невеликої місткості будуть використовуватися на місцевих маршрутах і допоможуть знизити вартість квитка на 40-80%. Стартап вже залучив фінансування від таких гігантів, як Boeing і JetBlue.
Переліт з Сан-Франциско до Лос-Анджелеса сьогодні обходиться пасажирам в $200 і зі всіма переміщеннями і очікуваннями може займати до 5 годин. Творці Zunum Aero планують скоротити час подорожі на 40% і знизити вартість квитків до 80%. На думку представників стартапу, за останні 50 років підхід до перельотів на близькі відстані ніяк не змінювався, вони як і раніше забирають чимало часу і коштують недешево.
Для вирішення цієї проблеми стартап розробляє гібридні літаки, які зможуть зняти навантаження з великих лайнерів. Максимальна дальність польоту повітряних суден Zunum Aero складе 1125 км, а до 2030 досягне 1610 км. В салоні розміститься від 10 до 50 пасажирів, повідомляє TechCrunch. Стартап планує продавати свої літаки великим авіакомпаніям.
Використання гібридних літаків для польотів на короткі відстані дозволить звести до мінімуму витрати на паливо. Адміністрація транспортної безпеки накладає менше обмежень для судів невеликої місткості, тому огляд перед посадкою буде проходити швидше. Zunum Aero також обіцяє знизити рівень шуму в околицях аеропортів на 75%.
Серійний випуск літаків з мінімальною кількістю посадочних місць компанія почне вже в 2020-і роки, а до 2030-му завдяки вдосконаленим акумулятором запустить виробництво лайнерів на 50 місць з дальністю польоту 1610 км. згодом літаки перейдуть з гібридної силової установки на повністю електричну.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас