Прокуратура звинуватила колишніх топ-менеджерів заводу "Океан" у розкраданні на суму 1,5 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура звинуватила колишніх топ-менеджерів заводу "Океан" у розкраданні на суму 1,5 млрд гривень

Кримінал
575
Управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури повідомило двом колишнім топ-менеджерам суднобудівного заводу “Океан” (Миколаїв) про підозру у крадіжці на суму 1,5 млрд гривень. Їм інкримінують скоєння злочинів, передбачених ст. 219 і ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу – доведення до банкрутства та заволодіння майном в особливо великих розмірах.
Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури.
Ще три людини – ліквідатор і два керівники компаній, причетних до заволодіння майном “Океану”, – підозрюються за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу.
Зазначені особи оголошені в розшук, Печерський районний суд Києва видав санкцію на їх затримання. На майно підозрюваних накладено арешт.
Нагадаємо, ПАТ “Миколаївський суднобудівний завод “Океан” (до квітня 2011 року – “Вадан Ярдс Океан”, до грудня 2008-го – Damen shipyard’s Okean, до лютого 2001-го – “Суднобудівний завод “Океан”) спеціалізується на виробництві, ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн.
1 листопада 2013 року “Океан” був визнаний банкрутом за рішенням Господарського суду Миколаївської області. У травні 2014 року, після зміни влади в України, Вищий госпсуд скасував це рішення.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас