Стало відомо, скільки Китай буде витрачати на роботів у 2020 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки Китай буде витрачати на роботів у 2020 році

Технології&Авто
226
За прогнозом дослідницької компанії IDC, Китай залишиться найбільш швидкозростаючим ринком робототехніки з часткою закупівель 30% від загальносвітових, пише South China Morning Post.
У минулому році Китай, за оцінками експертів IDC, витратив на роботів $24,6 млрд. Причому мова йде тільки про материковий Китай, без урахування контрольованого Пекіном Гонконгу і, тим більше, неконтрольованого Тайваню.
Тобто за три роки китайські інвестиції в робототехніку збільшаться більш ніж у два рази. До 2020 року витрати Китаю складуть майже половину від витрат всього Азіатсько-Тихоокеанського регіону на роботів, які прогнозуються на рівні $133 млрд.
Половина роботів, що закуповуються китайськими компаніями, є традиційними промисловими апаратами. Вони встановлюються на виробничі лінії, беруть участь у штампуванні напівпровідникової продукції, фасують їжу, розливають напої, збирають автомобілі.
Зростання кількості роботів було підкріплене державною ініціативою «Зроблено в Китаї 2025», яка сприяє швидкій автоматизації багатьох галузей промисловості. Мета програми полягає у тому, щоб змінити світове сприйняття Китаю як джерела ширвжитку. Ініціатива підтримує в першу чергу високотехнологічне виробництво.
У минулому році в Китаї кількість промислових роботів досягла 90 000 порівняно з 68 тисячами в 2015 році. Для порівняння: в Росії за 2015 рік було введено в експлуатацію 340 промислових роботів. Захоплення робототехнікою в Китаї підштовхнуло зростання інвестицій в безліч місцевих робототехнічних стартапів. За минулий рік було здійснено 174 угоди. Наприклад, у вересні 2016 року компанія Ubtech, що розробляє людиноподібних роботів, отримала $100 млн інвестицій. Пізніше компанія DJI зібрала $75 млн, що підняло її капіталізацію до $10 млрд. До речі, продукцію DJI можна сміливо поміщати в список речей, які змінюють уявлення про китайську техніку.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас