Microsoft і Casio будуть спільно розробляти розумний годинник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft і Casio будуть спільно розробляти розумний годинник

Світ
155
Microsoft підписала патентну угода з Casio. Ймовірно, компанії планують спільно розробляти розумний годинник, який буде використовувати сервіси Microsoft — Microsoft Office 365 або розробки Microsoft Health, — а також буде обладнаний датчиками, щоб працювати як барометр або компас.
Microsoft Technology Licensing, підрозділ з ліцензування патентів компанії, підписав ще одну угоду з японським виробником годинників і електронних пристроїв Casio. Незважаючи на те, що рік тому Microsoft оголосила, що не буде концентруватися на спробі впровадити свої сервіси в IoT-пристрої, компанії планують спільно працювати над поширенням розумних годинників.
Ймовірно, годинник Casio буде використовувати технології Microsoft — Microsoft або Office 365. Як повідомляє ZDNet, в прес-релізі згадуються і датчики, які будуть підтримувати додатковий функціонал розумного годинника — приміром, передбачено наявність вбудованих барометра або компаса.
Можна припустити, що розумний годинник також зможе використовувати технології, розроблені Microsoft Health для моніторингу стану здоров’я користувача. Варто зазначити, що це не перша угода Microsoft і Casio — компанії вже мають певні домовленості щодо розробки портативних терміналів та інформаційних бізнес-систем.
У минулому році світові технологічні гіганти — Microsoft, Intel, Samsung, Qualcomm, Cisco та інші — створили консорціум для розробки універсального протоколу інтернету речей. У Microsoft вважають, що епоха інтернету речей вже настала, і потрібно створювати екосистему, яка дозволить об’єднати в мережу все — від світильників до холодильників.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас