Більшість співробітників компаній в Україні вважають, що корупція широко поширена в бізнес-середовищі (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість співробітників компаній в Україні вважають, що корупція широко поширена в бізнес-середовищі (опитування)

Фондовий ринок
411
Незважаючи на певний прогрес у боротьбі з хабарництвом і корупцією в Європі, на Близькому Сході, в Індії та Африці (EMEIA), 51% респондентів, які брали участь у міжнародному дослідженні EY, присвяченому ризикам шахрайства в 2017 році, як і раніше вважають цю проблему широко поширеною у своїй країні.
Про це свідчать дані дослідження “EY Fraud Survey:https://fraudsurveys.ey.com/.
Так, двадцять сім відсотків опитаних заявляють, що в їхньому бізнес-середовищі заведено використовувати хабарництво для отримання контрактів, включаючи 14% респондентів із Західної Європи. У дослідженні взяли участь 4100 представників великих компаній з 41 країни.
Дослідження показує, що 77% членів ради директорів або старших менеджерів стверджують, що вони могли б виправдати неетичну поведінку, щоб допомогти бізнесу вижити, причому кожен третій з них готовий запропонувати грошову винагороду в обмін на укладення або продовження контракту. Тим не менш, 28% респондентів вважають, що діяльність контролюючих органів позитивно вплинула на усунення неетичної поведінки, що на 4 процентних пункти вище, ніж показник дослідження 2015 року. 77% респондентів згодні з тим, що судове переслідування окремих осіб допоможе запобігти шахрайству, хабарництву і корупції серед керівників.
Що стосується України, очевидно, відсутність економічного зростання і поліпшення бізнес-клімату в комбінації з відсутністю ефективної системи покарання в нашій країні може підштовхнути бізнесменів до порушення етичних норм. Щоб допомогти бізнесу вижити, принаймні 37% респондентів готові запропонувати грошову винагороду в обмін на укладення або продовження контракту.
“Незважаючи на всі зусилля, що вживаються для боротьби з корупцією в Україні, на жаль, кількість респондентів, які вважають, що хабарництво і корупція мають широке розповсюдження в країні, залишається на неприйнятно високому рівні – 88%”, – говорить Олексій Кредисов, керуючий партнер компанії EY в Україні, співголова Центру з дослідження ринків, EY Global.
За цим критерієм Україна знаходиться на найнижчих позиціях серед всіх країн-учасниць дослідження EY.
Регуляторні норми надали позитивний вплив на етичні стандарти лише 12% опитаних компаній. При цьому майже третина респондентів вірять у те, що притягнення до кримінальної відповідальності окремих працівників буде сприяти запобіганню шахрайству, хабарництву та корупції з боку керівних осіб.
Більшість співробітників компаній в Україні вважають, що корупція широко поширена в бізнес-середовищі (опитування)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас