Україна зобов'язалася відкоригувати курс гривні - меморандум з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зобов'язалася відкоригувати курс гривні - меморандум з МВФ

Валюта
18692
Українська влада має намір обмежити негативний вплив введеної торгової блокади окупованих територій Донецької та Луганської областей на платіжний баланс країни за допомогою коректування обмінного курса і продовження жорсткої монетарної політики, щоб виконати поставлені цілі щодо інфляції.
Про це йдеться в опублікованому на сайті Міністерства фінансів додатковому листі про наміри за підписом президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, міністра фінансів Олександра Данилюка та голови Національного банку Валерії Гонтарєвої, яке є додатком до оновленого Меморандуму з Міжнародним валютним фондом за підсумками третього перегляду програми розширеного фінансування EFF для України.
Як наголошується в документі, загострення конфлікту на сході України і втрата контролю над активами українських компаній на окупованих територіях змусили прийняти рішення про введення торгової блокади, що спричиняє негативні наслідки для виробництва електроенергії і сталеливарного сектора, відбиваючись на експортний потенціал України та економічному зростанні.
Представники української влади очікують, що компанії незабаром зможуть відкоригувати свою діяльність, знайшовши нових постачальників і розширивши свою діяльність на підконтрольних територіях, однак очікують зниження темпів зростання економіки в 2017 році майже на 1 процентний пункт порівняно з попередніми прогнозами, а також розширення дефіциту поточного рахунку платіжного балансу і більш низького показника міжнародних резервів.
Раніше Міжнародний валютний фонд оприлюднив оновлені прогнози для України, в тому числі погіршив показник очікуваного зростання реального ВВП в 2017 році до 2% з 2,5%, прогнозованих раніше. У той же час, Фонд очікує, що середньострокова перспектива залишиться без змін, і зростання економіки в 2018 році складе 3,2%, в 2019 році – 3,5%, у 2020 2021 роках – по 4%. Показник інфляції, за прогнозами МВФ, знизиться до 10% у 2017 році, до 7% – в 2018, 6% – в 2019 і 5% – у 2020 і 2021 роках.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас