Як захистити свій бізнес від онлайн-шахраїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як захистити свій бізнес від онлайн-шахраїв

Технології&Авто
425
Сьогоднішні онлайн-шахраї володіють цілим спектром інструментів, які дозволяють практично непомітно зламувати сайти, незаконно переказувати кошти і використовувати уразливості, щоб отримати доступ до інформації. Про це пише УБР з посиланням на The Entrepreneur.
Щоб захистити себе і свій бізнес, використовуйте ці 4 методики.
Двічі перевіряйте свої покупки в Інтернеті
Хакери активно використовують номери кредитних карток для шахрайства. Обсяги крадіжок з онлайн-рахунків збільшилися в 2016 році практично в 2 рази. На кожні $100 зроблених в Інтернеті покупок під ризиком крадіжки, за статистикою, виявляються $4.98.
Щоб убезпечити свої рахунки, постійно перевіряйте виписки за картками і, у разі виникнення найменших питань, зв’язуйтеся зі своїм менеджером у банку.
Адаптуйтеся до міжнародних продажів
Фахівці з онлайн-ритейлу відзначають, що ризик шахрайських операцій, проведених на міжнародному ринку (наприклад, якщо товари вашого магазину замовляють клієнти з інших країн), підвищується на 62,4%. Щоб уникнути шахрайства, спробуйте адаптувати свої методи оплати до вподобань різних країн.
Іншими словами, методи оплати, які найчастіше використовуються громадянами США, можуть не підійти або працювати некоректно при їх використанні в іншій країні. Не адаптуючи методи оплати під конкретних клієнтів, ви ризикуєте стати об’єктом для шахраїв і втратити справжніх клієнтів.
Підвищуйте рівень безпеки сервісів, що використовуються для переказів
Останнім часом шахраї збільшили атаки на сайти продавців одягу, винаходячи раз за разом нові методи і схеми незаконних операцій. Особливо хакерів приваблюють представники luxury-сегмента.
Саме тому вам варто покращувати і модернізувати сервіси, які ви використовуєте для проведення фінансових операцій, щоб убезпечити себе від втрати грошей і товару.
Змінюйте паролі
І робіть це регулярно. Саме завдяки старим паролям хакерам вдалося зламати сотні і тисячі облікових записів Yahoo, що стало причиною великого скандалу. Те ж саме стосується і інших великих технологічних компаній.
Незважаючи на величезну кількість статей і порад, близько 55% Інтернет-користувачів використовують одні і ті самі паролі, не змінюючи їх. 26% використовуються легкі для запам’ятовування і очевидні комбінації.
Якщо ви хочете захистити себе, використовуйте складні паролі. За даними Bloomberg Businessweek, для злому пароля, написаного в нижньому регістрі, потрібно 6 хвилин. Додайте до такого паролю кілька цифр і букв у верхньому регістрі. І хакери не зможуть його зламати.
Інна Северова
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас