Біткоїн підкорює Японію: найбільша мережа магазинів країни запровадила платежі в криптовалюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біткоїн підкорює Японію: найбільша мережа магазинів країни запровадила платежі в криптовалюті

Фінтех і Картки
431
Одна з найбільших в Японії мереж магазинів електронних товарів Big Camera з 7 квітня починає приймати платежі у віртуальній валюті біткоїн, пише “Комерсант”. Компанія вже уклала угоду про співпрацю з японською біржею біткоїнів bitFlyer, яка допомогла розробити систему оплати.
Поки власники рахунків в криптовалюті зможуть розплатитися за покупку в двох гіпермаркетах Big Camera в токійських районах Юракуте і Сіндзюку. Платіж обмежений 100 тис. ієн (близько $904). Оплата проводиться за поточним курсом біткоїна – на сьогоднішній день він складає близько 129 тисяч ієн ($1167) за 1 биткоин.
У разі стійкого попиту на нову послугу оператор мережі планує вивчити можливість запровадження цієї системи і в інших магазинах. Криптовалюта, в тому числі біткоїн, з 1 квітня отримала в Японії статус платіжного засобу, згідно з прийнятим раніше парламентом країни законом про валютне регулювання.
При цьому в документі прописано, що офіційною грошовою одиницею є тільки ієна. За оцінками дослідницького інституту Fuji Chimera, обсяги використання кріптовалюти усередині Японії в 2015 році склали 185 млрд ієн ($1,67 млрд). Експерти прогнозують, що до 2020 року цей показник зросте практично в 10 разів. Біткоїн — це цифрова валюта, що з’явилася в 2009 році. Вона не забезпечується якими-небудь матеріальними цінностями. Обмін біткоїнами грунутється на принципі анонімності. У багатьох країнах статус біткоїна досі не визначений або змінюється.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас