Що Україна пообіцяла МВФ щодо банків з російським держкапіталом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що Україна пообіцяла МВФ щодо банків з російським держкапіталом

Фондовий ринок
2228
Україна пообіцяла Міжнародному валютному фонду (МВФ) забезпечити безпеку для відділень банків з російським державним капіталом.
Про це йдеться в додатковому листі про наміри направленому МВФ, підписаному Президентом, прем’єр-міністром, главою НБУ і міністром фінансів.
Влада рішуче налаштована дотримуватися верховенство права і забезпечувати заходи захисту і безпеки офісів та відділень цих банків для того, щоб вони могли продовжувати свою безперебійну роботу.
У листі зазначається, що останні події викликали потужну негативну суспільну реакцію на діяльність в Україні державних російських банків.
“Заради інтересів національної безпеки ми наклали обмеження на проведення операцій цими банками зі своїми материнськими установами та повідомили про такі заходи виконавчу раду МВФ. Ми послабимо ці обмеження, щойно ситуація з безпекою дозволить це зробити”, – йдеться в листі.
Оскільки згадані вище банки є платоспроможними і продовжують дотримуватися пруденційних вимог, влада обіцяє неупереджено ставитися до цих банків.
“Ми домовилися забезпечити цим банкам доступ до необхідної підтримки ліквідності, за необхідності, включаючи екстрену підтримку ліквідності з боку НБУ”, – йдеться в документі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас