Гройсман пояснив, кому законопроект про ринок землі дозволяє її купівлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман пояснив, кому законопроект про ринок землі дозволяє її купівлю

Аграрний ринок
4123
Законопроект про ринок землі буде дозволяти її купівлю-продаж тільки фізособам з українським громадянством.
Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Закон щодо мораторію знаходиться сьогодні в парламенті, але ми вже продовжили нашу співпрацю в рамках цього траншу”, – прокоментував Володимир Гройсман.
Володимир Гройсман повідомив, що мораторій можна зняти тільки тоді, коли буде зрозуміла позиція щодо захисту власників землі.
Ніяких загроз не буде. Я не підтримаю земельної реформи, яка може бути використана або великими агрохолдингами, або умовно іноземцями, які могли б приїхати в Україну і скуповувати землю”, – заявив Володимир Гройсман.
Також прем’єр-міністр додав: “Наскільки я знаю настрої в парламенті, такий формат, між власниками земель і то в обмеженій кількості – це абсолютно може бути, щоб створити міцний якісний фермерський клас”.
Як повідомлялося, продовження співпраці з МВФ передбачає реалізацію Україною низки структурних реформ, спрямованих на відновлення економіки країни. Зокрема, меморандумом МВФ передбачається прийняття Україною закону, що регламентує обіг земель сільськогосподарського призначення, і з 2018 року – після закінчення мораторію – запуск продажу сільгоспземель.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас