Найважливіші цифри і цитати вівторка, 4 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати вівторка, 4 квітня

532
Найважливіші цифри і цитати вівторка, 4 квітня:
  • Введена в обіг нова банкнота номіналом 50 євро
  • Світовий банк зберіг прогноз зростання ВВП України в 2017 на 2%
  • У МЕРТ заявили, що помилкове ліцензування бізнесу обходиться в 900 млн гривень на рік
  • Довіра українців до долара в 3,5 разу вища, ніж до євро – опитування (інфографіка)
  • Україна в 3 кварталі наростила транзит російського газу на 20%
НБУ вирішив знизити вимогу обов’язкового продажу валютної виручки експортерами
“У першу чергу, цей крок спрямований на подальше сприяння експортній діяльності українських підприємств, які мають потребу в імпорті для виробництва продукції, яка згодом продається за кордон. Це дозволить зменшити для таких підприємств курсові ризики і прискорити проведення зовнішньоторговельних операцій”, – пояснює Нацбанк.
Гройсман хоче , щоб Posco Daewoo почав випуск електромобілів в Україні
“Ми зацікавлені, щоб створювати додану вартість на території України, і зрозуміло, що для цього нам потрібні нові інвестиції та проекти, які в тому числі ми можемо розглядати в плані розвитку нашого агропромислового комплексу, який має надзвичайно високий потенціал. Мова йде про поглиблену переробку саме на території країни”, — зазначив Прем’єр-міністр.
“Ми підемо іншим шляхом” – Данилюк про пенсійну реформу
«Якщо ми порівнюємо двох осіб, одна з яких пропрацювала 40 років, а друга – 15, то у них мають дещо відрізнятися права на отримання пенсій. Якщо у людини, наприклад, не буде мінімального стажу, то вона не зможе вийти на пенсію в тому ж віці, що і людина, у якої цей стаж є», – пояснив міністр.
Лагард висловилася щодо роботи голови НБУ
“Лагард підтвердила підтримку зусиль влади щодо забезпечення макрофінансової стабільності держави та подальшого прогресу України на шляху необхідних реформ. Окремо директор-розпорядник МВФ зазначила високопрофесійну роботу Гонтарєвої та її внесок в результативне співробітництво з міжнародними фінансовими організаціями”, – сказано в повідомленні Лагард.
Гройсман прокоментував рішення МВФ виділити Україні $1 мільярд
«Це підтвердження довіри до України, до нашого курсу на забезпечення економічного зростання країни шляхом проведення структурних реформ, необхідних для створення передумов для самодостатнього розвитку України», – зазначив прем’єр.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас