У МЕРТ заявили, що помилкове ліцензування бізнесу обходиться в 900 млн гривень на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЕРТ заявили, що помилкове ліцензування бізнесу обходиться в 900 млн гривень на рік

Казна та Політика
215
Помилкове ліцензування бізнесу обходиться економіці України в 900 млн гривень щорічно.
Про це свідчать результати спільного аналізу держрегулювання доступу на ринки, проведеного Міністерством економічного розвитку і торгівлі та BRDO (Офіс ефективного регулювання).
За даними Офісу ефективного регулювання (BRDO), третина інструментів регулювання доступу на ринки застосовується помилково, а 379 дозвільних документів взагалі не мають визначеного правового статусу. Водночас, уряд докладає зусиль для дерегуляції бізнес-процедур. “Дерегуляція залишається одним з пріоритетів уряду. Тільки за останні 6 місяців ми скасували майже 500 застарілих і незаконних актів. У перспективі необхідно на державному рівні запровадити систему ефективного регулювання, яка запобігатиме створенню контрпродуктивних регуляторних практик”, – заявив перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.
За його словами, експерти (BRDO) сектору “Контроль і нагляд” виявили 661 випадок застосування інструментів обмеження доступу до ринків, а норми, що передбачають ці обмеження, містяться в 943 регуляторних актах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас