Росія позичить Білорусі $800 млн на борги за свій же газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія позичить Білорусі $800 млн на борги за свій же газ

Енергетика
669
Росія рефінансує боргові зобов’язання Білорусі у розмірі $750-800 мільйонів.
Про це повідомляє державне агентство Белта з посиланням на першого заступника прем’єр-міністра Білорусії Василя Матюшевского.
Так, за його словами, на зустрічі президента Олександра Лукашенка з російським колегою Володимиром Путіним у понеділок досягнуто принципове рішення про рефінансування в 2017 році боргових зобов’язань Білорусі.
“Ми говоримо про рефінансування боргу, який у нас до погашення в рамках наших міждержавних кредитів за поточним роком. Це близько $750-800 мільйонів – основний борг і сума відсотків до погашення в цьому році”, – сказав Матюшевский.
Зараз йде процес формалізації домовленостей, для чого потрібно внесення змін в бюджет.
Нагадаємо, що Мінськ заборгував російській стороні за газ майже $550 млн, однак, білоруська сторона називає ціни на блакитне паливо завищеними, і вимагає їх перегляду. У відповідь РФ скоротила постачання нафти білоруським споживачам.
Через скорочення поставок російської нафти Білорусь подала в суд. Президент Білорусі Олександр Лукашенко припустив, що країна може обійтися без російської нафти, хоча це і буде важко.
Напередодні Росія і Білорусь врегулювали всі спірні питання в нафтогазовій сфері, повідомив президент РФ Володимир Путін за підсумками зустрічі з білоруським колегою Олександром Лукашенком.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас