Україна й надалі прогресує на шляху до демократії, – Freedom House — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна й надалі прогресує на шляху до демократії, – Freedom House

Казна та Політика
656
Американська правозахисна організація Freedom House оприлюднила доповідь про стан демократії в колишніх посткомуністичних країнах, відзначивши прогрес України на шляху реформ.
У доповіді говориться, що в Центральній та Східній Європі, на Балканах і в Євразії країн з авторитарними режимами більше, ніж країн з усталеною демократією. Про це повідомляє Радіо Свобода.
Україна в цьому дослідженні названа винятком у все більш авторитарному регіоні.
“У нашому дослідженні ми побачили, що Україна продовжує прогресувати в 2016 році, але в той же час існують серйозні тривожні ознаки, що стара гвардія все ще може перемогти реформи. Потрібно, щоб прихильники України на міжнародній арені продовжили підхід “жорсткої любові”, продемонстрований впродовж останніх трьох років, має на меті підтримку місцевого громадянського суспільства”, – зазначив директор проекту “Країни в перехідному періоді” Нейт Шенкон.
У пострадянському просторі лише Україна, Молдова, Грузія і Вірменія не належать до країн з усталеними авторитарними режимами.
Киргизстан через політику президента Алмазбека Атамбаєва дослідники зарахували до авторитарних країн, хоча ще рік тому він був в одному списку з Україною.
Доповідь Freedom House про стан демократії в колишніх посткомуністичних країнах публікується щорічно, починаючи з 1995 року. Звіт охоплює 29 посткомуністичних країн колишнього Радянського Союзу, а також Центральної, Східної Європи та Балкан. На стан демократії, говориться в доповіді, в 2016 році негативний вплив мали вихід Великобританії з Євросоюзу і вибори в США.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас