МОЗ затвердило реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ затвердило реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню

Світ
1209
Міністерство охорони здоров’я України затвердило реєстр лікарських засобів для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу, вартість яких підлягає відшкодуванню.
Відповідний наказ Моз № 360 від 3 квітня 2017 року оприлюднений на сайті відомства.
“До програми приєдналися 35 виробників: 18 — з країн ЄС, 15 — з України, 1 — з Ізраїлю, 1 — з Індії. За кожною 21 міжнародною непатентованою назвою (МНН) є ліки-учасники — від 1 до 25 найменувань в залежності від МНН”, — повідомила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.
За її словами, найбільше ліків-учасників серед препаратів для лікування серцево-судинних захворювань, зокрема таких МНН, як амлодипін та бісопролол.
В цілому реєстр містить 157 торгових найменувань препаратів. При цьому на українському ринку за зазначеними 21 МНН налічується близько 360 торгових найменувань.
Реєстр містить такі дані щодо препаратів, як МНН, торгова назва лікарського засобу, форма випуску, дозування, кількість одиниць лікарського засобу в упаковці, код анатомічно-терапевтично-хімічної класифікації (АТС), назва виробника, країна, номер реєстраційного посвідчення на ліки, дата закінчення їх терміну дії, оптово-відпускна ціна за упаковку, роздрібна ціна, добова доза, рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), розмір відшкодування вартості добової дози препарату, розмір відшкодування вартості за упаковку, а також сума доплати за неї.
Серед українських виробників, які беруть участь у програмі – “Фармак”, “Лікхім-Харків”, “Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод”, фармацевтична фірма “Дарниця”, “Київський вітамінний завод”, а також фармкомпанії “Кусум Фарм”, “Київмедпрепарат”, “Лубнифарм”, “Астрафарм”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас