НКРЕКП призупинила дію рішення про абонплату за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП призупинила дію рішення про абонплату за газ

Енергетика
2329
Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), призупинила рішення про введення абонплати за розподіл газу для його доопрацювання.
“Рішення регулятора щодо запровадження тарифів на транспортування і розподіл природного газу буде припинено з метою забезпечення непідвищення загального рахунку для населення”, – йдеться в повідомленні на сайті регулятора.
Так, комісія проведе додаткові консультації з Кабінетом міністрів України в частині розширення субсидій на послуги з транспортування та розподілу газу з метою захисту населення.
«На відкрите засідання комісії … 10 квітня 2017 року виноситься питання про призупинення і внесення змін до деяких постанов НКРЕКУ в сфері природного газу з метою недопущення підвищення загального рахунку для населення», – йдеться в повідомленні.
НКРЕКП також розгляне можливість введення додаткового періоду для адаптації споживачів з найменшими типорозмірами.
У НКРЕКП також звертають увагу, що ціна природного газу, яку не встановлює комісія, становить 87% загального тарифу на газ і теплову енергію, а тарифи на транспортування і розподіл – лише 13%.
Як повідомлялося, НКРЕКП 28 березня 2017 року прийняла рішення про введення в дію абонплати за розподіл газу. Нова система передбачає відділення тарифів на транспортування і розподіл від ціни газу як товару.
За рішенням комісії, кожен споживач буде щомісяця платити за розподіл газу фіксовану суму, що залежить від максимальної пропускної здатності його лічильника, незалежно від фактичних обсягів споживання. Водночас, ціна закуповуваного абонентом газу вже не буде включати вартість транспортування і розподілу.
Абонплата для побутових споживачів на перехідний період в три роки встановлена в менших розмірах, ніж для інших категорій. По закінченню перехідного періоду абонплату для різних категорій планується зрівняти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас