Лагард висловилася щодо роботи голови НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард висловилася щодо роботи голови НБУ

Казна та Політика
1661
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард вважає, що робота голови Національного банку Валерії Гонтаревої є високопрофесійною, а її співробітництво з міжнародними фінансовими організаціями – результативним.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента Петра Порошенка за підсумками його телефонної розмови з Лагард.
“Лагард підтвердила підтримку зусиль влади щодо забезпечення макрофінансової стабільності держави та подальшого прогресу України на шляху необхідних реформ. Окремо директор-розпорядник МВФ зазначила високопрофесійну роботу Гонтаревої та її внесок в результативне співробітництво з міжнародними фінансовими організаціями”, – сказано в ньому.
Наголошується, що сторони обговорили стан впровадження структурних реформ, зокрема судової реформи, посилення боротьби з корупцією та здійснення податкової реформи.
Порошенко подякував Лагард за її особистий внесок у позитивне рішення про виділення Україні чергового траншу МВФ у розмірі 1 млрд доларів.
У свою чергу Лагард привітала запуск в Україні відкритого електронного реєстру відшкодування податку на додану вартість (ПДВ).
Раніше МВФ прийняв рішення про виділення Україні траншу в розмірі 1 млрд доларів.
Міністерство фінансів очікує отримання 5-го траншу від МВФ в травні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас