Найважливіші цифри і цитати понеділка, 3 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати понеділка, 3 квітня

603
Найважливіші цифри і цитати понеділка, 3 квітня:
  • Залишок коштів на єдиному казначейському рахунку в березні скоротився до 32,8 млрд гривен
Я запропонувала кілька кандидатур свого наступника – Гонтарева
“На цій позиції має працювати справжній професіонал, банкір, технократ, не політик. Таке моє бачення, я вже запропонувала кілька кандидатур свого наступника. Але вибір, безумовно, за президентом”, – сказала Гонтарева.
Прем’єр обіцяє величезну реформу-сюрприз
Я багато чую критичних висловлювань про запуск обігу земель. Але точно знаю: те, що запропонує уряд, буде величезним сюрпризом, в тому числі для наших псевдореформаторів і популістів”, – заявив він.
Україна розраховує на імпорт з США 2,5-3 млн тонн антрациту – Насалик
“Зараз ми отримали інформацію, що з Америки можемо поставити близько 2,5-3 млн тонн вугілля. Я як міністр саме відправив в Держдеп лист про допомогу з антрацитної групою”, – сказав він журналістам у Києві в понеділок.
Які чинники впливатимуть на гривню: прогноз на квітень
«Негативні цінові тенденції на зовнішніх ринках, основних експортних напрямках можуть посилити свій вплив на валютний ринок. Зокрема, ф’ючерсні контракти на залізну руду в березні знизилися більш ніж на 12%, на пшеницю та кукурудзу – на 6,2% і 5,8% відповідно. Вартість металургійної продукції впала на 2-10%, а олії – на 3,1%. Тому існує ризик скорочення припливу валюти на 90 млн доларів на місяць. Крім того, торговельна блокада і націоналізація українських підприємств на підконтрольних територіях зберігають вплив на валютний ринок, обмежуючи експортну активність гірничо-металургійного комплексу і посилюючи імпорт», – говорить Андрій Шевчишин, старший аналітик ГК FOREX CLUB.
Прем’єр назвав дату можливого підвищення пенсій
“Сьогодні я кажу абсолютно об’єктивно: при проведенні пенсійної реформи, яку буде пропонувати уряд, я гарантую, що ми з 1 жовтня достатньо якісно підвищимо пенсії українцям, всім”, – сказав Гройсман.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас