Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди про вільну торгівлю з Канадою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди про вільну торгівлю з Канадою

Казна та Політика
324
Президент України Петро Порошенко підписав прийнятий Верховною Радою закон про ратифікацію угоди про вільну торгівлю з Канадою.
Про це повідомила прес-служба Адміністрації президента.
 «Очікується, що угода, крім збільшення товарообігу між державами, сприятиме притоку іноземних інвестицій в Україну, створення нових робочих місць, що, в свою чергу, позитивно вплине на зростання ВВП держави. Угода вступить в силу в перший день другого місяця після отримання останньої зі сторін повідомлення про завершення виконання процедур, необхідних для набуття нею чинності », – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою було підписано 11 липня 2016 року під час візиту до Києва прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Верховна Рада 14 березня поточного року ратифікувала угоду, яке відкриває для вітчизняних виробників вільний доступ до 98% канадського ринку. Посол України в Канаді Андрій Шевченко раніше повідомив, що парламент Канади в найближчі тижні розгляне угоду в фінальному третьому читанні. Угода вступить в силу після ратифікації парламентами обох країн, підписання президентом України і генерал-губернатором Канади, а також офіційного повідомлення країнами про ратифікацію. За оцінками Мінекономрозвитку, Україна після вступу в силу угоди про вільну торгівлю з Канадою зможе нарощувати свій експорт в цю країну на 0,6 млн дол. Щорічно, а також в середньостроковій перспективі розраховувати на додаткові інвестиції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас