Fitch підтвердив рейтинг Харкова В- — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердив рейтинг Харкова В-

Казна та Політика
256
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) міста Харкова в іноземній і національній валюті на рівні B-.
Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства, передають Українські Новини.
Агентство також підвищило національний довгостроковий рейтинг міста з рівня A+(ukr) до AA-
Прогноз за рейтингами – “Стабільний”.
Підтвердження довгострокових РДЕ в іноземній і національній валюті відображає незмінні очікування Fitch щодо прийнятних бюджетних показників міста і нульового прямого боргу в середньостроковій перспективі, а також невизначеність перспектив майбутнього зростання, зважаючи на непередбачуваність фіскальних змін і в цілому слабкий рівень суверенних державних фінансів в Україні.
Підвищення національного рейтингу відображає недавнє зміцнення операційних показників міста і їх більш високий рівень у порівнянні з іншими схожими емітентами в країні.
Рейтинги Харкова як і раніше стримуються рейтингами України (”- “/прогноз “Стабільний”/“В”) і слабким інституційним середовищем для українських місцевих і регіональних органів влади.
“Це середовище характеризується політичною напруженістю і непростою програмою реформ відповідно до програми МВФ для України, необхідною для отримання додаткового зовнішнього фінансування. Це обумовлює часті зміни в розподілі доходів і видаткових зобов’язань, що обмежує здатність прогнозування і ускладнює стратегічне планування для місцевих та регіональних органів влади в Україні”, – пояснює агентство.
Fitch очікує, що фінансові показники Харкова залишаться прийнятними, хоча і вразливими в середньостроковій перспективі з огляду на продовження реформи фінансової децентралізації, яка привела до численних змін бюджетного і податкового законодавства в Україні.
Fitch прогнозує, що операційна маржа міста залишиться вище 15% (2016 р.: 24%), і місто буде мати помірний дефіцит до руху боргу на рівні 2% від усіх доходів в 2017-2019 (2016 р.: профіцит у 1,5% ).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас