Порошенко схвалив ратифікацію конвенції з Люксембургом про уникнення подвійного оподаткування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко схвалив ратифікацію конвенції з Люксембургом про уникнення подвійного оподаткування

Казна та Політика
237
Президент Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію конвенції з Люксембургом про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і на капітал, а також протокол про внесення змін в цю конвенцію.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.
“Документ сприяє створенню ефективної двосторонньої договірно-правової бази для уникнення подвійного оподаткування, запобігання ухиленню від сплати податків, а також взаємному зменшенню податкових перешкод для закордонних інвестицій та торгівлі”, – сказано в ньому.
Ця конвенція була підписана у вересні 1997 року в Києві, протокол про внесення змін до неї – 30 вересня 2016 року.
Згідно з цими документами, передбачені такі оподаткування дивідендів, відсотків і роялті: дивіденди – загальна ставка 15%; 5% для дивідендів (акціонер повинен володіти не менше, ніж 20% компанії); відсотки – загальна ставка 10%; 5% – для відсотків, які сплачуються при продаж в кредит обладнання; роялті – загальна ставка 10%; 5% – для роялті щодо авторських прав на наукові винаходи, патенти, торгові марки, таємні формули і т. д.
Як повідомлялося, раніше міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн прогнозував, що Україна зможе залучити значні інвестиції в результаті ратифікації конвенції з Люксембургом про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і на капітал.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас