Стартап SeaBubbles показав прототип річкового таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап SeaBubbles показав прототип річкового таксі

Технології&Авто
354
Французький стартап представив повномасштабний прототип човна на підводних крилах, що працює за принципом радянського «Метеора». За задумом засновників компанії, в недалекому майбутньому такі човни повинні стати таксі на воді і розвантажити вулиці великих міст, перевозячи пасажирів річковим шляхах.
Видання The Verge опублікувало ексклюзивне відео випробувань першого повномасштабного прототипу човна на підводних крилах, що розробляється компанією SeaBubbles. На відео човен з трьома людьми на борту, один з яких зайнятий керуванням, досить швидко пересувається по воді, не зачіпаючи днищем її поверхні.
Співзасновник SeaBubbles Андерс Брингдал розповів, що прототип використовується як доcлідний зразок для визначення найкращого кута кріплення підводних крил до корпусу, а також для знаходження оптимального центру тяжіння. Довжина прототипу становить близько 4,3 метра, ширина — близько 2 метрів. Він працює за рахунок батареї потужністю 20 кВт/год і електродвигуна потужністю 2×10 кВт. Судно піднімається над водою, починаючи зі швидкості 9 км/год, і може досягати максимальної швидкості в 26 км/год.
За словами Брингдала, вже ведуться роботи над більш швидкісною версією, яка зможе розганятися до 55 км/год. Її випробування заплановані на літо. Човни SeaBubbles зможуть перевозити до п’яти пасажирів і водія, хоча засновники компанії сподіваються, що кінцева версія судна буде автономною. Спеціально розроблені доки будуть у тому числі служити як зарядні станції.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас