Подорожі за кордон на своїй машині — це безпечно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подорожі за кордон на своїй машині — це безпечно

Особисті фінанси
603
Останнім часом туристи вважають за краще їздити на власному транспорті. Це дуже зручно, адже можна легко змінити маршрут або зробити зупинку в цікавому місці.
Поїздка за кордон на власному автомобілі має безліч переваг: яскраві враження, економія на іншому транспорті, відпочинок без чіткого графіку. Якщо ви зібралися провести відпустку саме так, зверніть увагу на страхування автомобіля. Адже на будь-якій дорозі можуть виникнути неприємності, і до них слід бути готовим.
Види страховки при виїзді за кордон
Деякі туристи вкрай легковажно ставляться до цієї проблеми. Вони вважають, що простий поліс буде діяти також на території іншої держави. Але це не так. За кордоном працюють інші правила, недотримання яких може призведе до значних неприємностей. Кому ж хочеться, щоб його відпочинок остаточно зіпсувався?
Є кілька типів страхування, незалежно від відвідуваної країни:
•«Зелена карта»;
КАСКО, в договорі якого присутні держави, що вас цікавлять;
•туристичне страхування, яке включає медичні та інші витрати.
Можна гарантувати безпеку й інших потрібних об’єктів. Кожен сам вирішує, що саме потребує захисту. Перераховані вище договори забезпечать той мінімум, який потрібен кожному водієві, де б він не знаходився.
Що являє собою кожен поліс
Давайте конкретніше розглянемо типи страхування і виберемо з цього важливу інформацію.
«Зелена карта»
Це міжнародний договір, який зможе забезпечити покриття шкоди при аварійних ситуаціях. Він діє в країнах, які є членами Міжнародної системи «Зелена карта». Сюди входить практично весь Євросоюз, а також частина СНД.
Можна і не купувати поліс у своїй країні, а придбати його прямо на кордоні конкретної держави. Але варто врахувати, що в більшості країн Євросоюзу страхові внески за такими платежами чималі. Порахуйте, чи буде вам це вигідно.
КАСКО
Найчастіше страхові компанії не дають такий поліс в період виїзду до іншої країни. Кращим рішенням стане розширення покриття вже готового договору на потрібну групу держав. Це допоможе заощадити чимало коштів і відчувати себе в цілковитій безпеці, перебуваючи в іншій державі.
Договір можна розширити на невеликий період (від місяця), при цьому його ціна не буде захмарною.
Туристичне страхування
Даний договір є обов’язковим і буде потрібен ще на етапі оформлення візи. Без нього вас можуть просто не пропустити на кордоні.
Багато туристів вважають даний поліс недостатньо серйозним. Їх цікавить лише папірець для отримання візи. Але це неправильно і може зіграти з мандрівником злий жарт. Ось для чого потрібна хороша страхова компанія, яка забезпечить безпечний відпочинок.
У будь-якій ситуації ви повинні відчувати себе комфортно, тому не нехтуйте можливістю застрахувати автомобіль, особливо в тривалих подорожах.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас