ВЕБ незабаром оголосить про продаж українського "Промінвестбанку" - ЗМІ назвали трьох потенційних покупців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВЕБ незабаром оголосить про продаж українського "Промінвестбанку" - ЗМІ назвали трьох потенційних покупців

Фондовий ринок
1169
Російський «Внєшекономбанк», який є материнською структурою українського «Промінвестбанку», найближчим часом збирається оголосити про угоду з продажу дочірньої структури.
Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на джерело на банківському ринку.
За словами співрозмовника, переговори про продаж української “дочки” ВЕБ вів з трьома потенційними покупцями. Перший варіант – бізнесмени Нурусулім Аркалаєв і Сергій Тронь. Аркалаєв – донецький бізнесмен, народний депутат Верховної Ради 5,6,7 скликань. У 2012 році був обраний від Партії регіонів (№ 52 в списку).
Зараз обіймає посаду президента Федерації дзюдо України. Сергій Тронь – бізнес-партнер Аркалаєва, був його помічником у 6 і 7 скликаннях і обіймав посаду віце-президента Київської міської Федерації боксу, пише видання. Другий варіант – екс-глава СБУ Валерій Хорошковський. Третій варіант – угорський банківський холдинг ОТП.
Минулого тижня російське видання “Комерсант” повідомляло, що на останньому етапі залишилося 2 потенційні покупці (Хорошковський і група Аркалаєва-Троня), оскільки за словами голови ВЕБ Сергія Горькова ОТП дуже довго приймав рішення. Однак, за словами співрозмовника ЕП, ОТП так і не вийшов із переговорів.
“Угорцям нав’язували цю угоду дуже довго. Я точно знаю, що ще два тижні тому ОТП цього не хотів. Але за останньою інформацією ОТП ворушиться і не виключено, що саме вони і будуть покупцями”, – каже співрозмовник ЕП. «Промінвестбанк» є одним з найбільших банків України. Станом на 1 січня 2017 його активи становили 34 млрд грн.
Банк заснований в 1992 році. Його найбільшим акціонером на 30 червня 2016 залишався російський державний “Внєшекономбанк” (РФ, 99,7%), який придбав “Промінвестбанк” в кінці 2008 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас