Вчені розібралися, скільки людей помирає щороку від шкідливих викидів в атмосферу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені розібралися, скільки людей помирає щороку від шкідливих викидів в атмосферу

Світ
400
Вчені з Канади, Китаю, Великобританії і США підрахували частку смертей, пов’язаних із забрудненням середовища проживання людини дрібнодисперсними частками (менше 2,5 мікрометра в діаметрі). Робота вчених дозволяє відстежити вплив промислового виробництва в одних країнах на смертність в інших. Відповідне дослідження опубліковане в журналі Nature, а коротко про нього повідомляє університету каліфорнії в Ірвіні.
Всього від забруднення повітря викидами промислового виробництва, що переносяться на тисячі кілометрів, зокрема, повітряними потоками і міжнародною торгівлею, у 2007 році (дані тільки за цей рік враховували експерти) померло приблизно 3,45 мільйона осіб.
Наприклад, близько 31 тисячі випадків передчасних смертей в Японії і Південній Кореї виявилися пов’язаними з викидами в повітря, виробленими Китаєм. Понад 47 тисяч смертей в Східній Європі спровокувало забруднення від заводів Західної Європи. В останній вчені нарахували 2,3 тисячі смертей, спричинених промисловим виробництвом у США.
Найбільше передчасних смертей (1,19 мільйона випадків), обумовлених промисловим забрудненням, припадає на громадян Китаю, які живуть в районах країни, де виробляються експортні товари. Далі йдуть інша Східна Азія, Індія, Азія за винятком її східної частини. Росія – на п’ятому місці (приблизно 114 тисяч передчасних смертей). Найменше смертей, пов’язаних з промисловим забрудненням, спостерігається у Латинській Америці та Африці на південь від Сахари.
Робота вчених дозволяє відстежити вплив міжнародної торгівлі на демографічні показники, зокрема випадки передчасної смерті.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас