Заарештовано хакера, який погрожує видалити 300 млн акаунтів користувачів iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заарештовано хакера, який погрожує видалити 300 млн акаунтів користувачів iPhone

Кримінал
657
За даними видання Motherboard, мова йде про учасника хакерського угруповання Turkish Crime Family, що шантажувало Apple, повідомляє macdigger.
За даними NCA, 20-річний житель Великобританії затриманий з метою проведення допиту. Згідно з ордером, арешт пов’язаний з розслідуванням справи про шантаж компанії Apple угрупованням Turkish Crime Family.
Минулого тижня, нагадаємо, група хакерів заявила, що має доступ до більш ніж 300 млн акаунтів Apple. Це і облікові записи iCloud, та електронна пошта доменів icloud і me.
Хакери заявили, що вони планують зробити атаку 7 квітня, якщо Apple не заплатить викуп. Вони вимагали у корпорації $100 000 для кожного з семи членів організації або подарункові карти iTunes номіналом $1 млн для негайного перепродажу в розмірі 60% від оригінальної вартості.
В Купертіно заявили, що сервери бази даних компанії не були зламані, і припустили витік даних у сторонніх сервісів, таких як LinkedIn. Видання ZDNet отримало від одного з учасників хакерського угруповання масив даних доступу до 54 акаунтів iCloud. Всі вони виявилися співробітниками: журналістам вдалося зв’язатися з власниками 10, попередити їх про небезпеку і попросити поміняти пароль.
Представники угрупування підтвердили журналістам, що хлопець, про якого їдеться, не виходив з ними на зв’язок з 28 березня. «Його тепер звинувачують у створенні та управлінні всією групою. Його друг був у нього вдома під час арешту, зняв практично все на камеру і прислав нам», – повідомили учасники угруповання.
Turkish Crime Family надіслала журналістам посилання на відео можливого обшуку і фотографії ордера. NCA не підтвердила, чи заарештований є тією самою людиною, чиє ім’я вказано в ордері.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас